Goede Doelen: geld ophalen met elke hardgelopen kilometer

UPDATE: Helaas, FundWings lijkt alweer offline. Onderstaande is niet meer actueel, maar blijft als archiefmateriaal wel online.

Als hardloper heb je waarschijnlijk wel eens geld opgehaald voor een goed doel. Dan weet jij ook hoe vervelend het kan zijn om aan vrienden en familie geld te vragen. En dat voor iets waar je zelf geen belang bij hebt. Fundwings.com  maakt het makkelijk voor jou om je steentje bij te dragen en te rennen voor goede doelen.

fundwings website rennen voor goede doelenFundwings is een website waar bedrijven geld kunnen doneren, aan de hand van hardgelopen kilometers van medewerkers. Als medewerker kan jij je met je favoriete hardloop-app aanmelden en worden je hardlopen kilometers opgeteld.

Vervolgens doneert jouw werkgever 20 eurocent per kilometer, die jij en je collega’s hebben gelopen, aan een goede doel naar keuze.

Meer hardlopen, minder vragen om geld

Als hardloper wil jij je het liefst bezighouden met kilometers maken, in plaats van geld ophalen. Daarom neemt Fundwings deze zorgen uit handen. Zodra jouw werkgever goedkeuring heeft gegeven om jouw kilometers om te zetten in keiharde euro’s, gaat het verder vanzelf. Met je bedrijf heb je dan een constante fondsenwerving waarmee jullie de wereld verbeteren!

Aanmelden kan eenvoudig met het account van je hardloop-app, bijvoorbeeld Strava of Runkeeper. Na het aanmaken van van jouw bedrijfspagina, kan je direct beginnen met lopen. Heeft jouw bedrijf nog geen pagina? Dan kan je deze zelf aanmaken en nodig je gewoon je werkgever uit. Voor elke kilometer die je loopt, haal je 20 cent op. Op de bedrijfspagina van het bedrijf, kan je precies zien hoeveel je hebt gelopen en hoeveel je hebt opgehaald ten opzichte van je collega’s. Een leuke competitie die je motiveert om net iets vaker je hardloopschoenen aan te trekken!

En natuurlijk doet jouw werkgever mee

Want ten eerste krijgt hij hier gezonde medewerkers voor terug. Sportende medewerkers zijn namelijk 5 tot 12 dagen per jaar minder ziek dan niet-sportende medewerkers. Tevens zijn ze productiever en actiever op het werk. Ook de kans op chronische ziektes neemt af bij een gezonde levensstijl.

Ten tweede wordt er bijgedragen aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf laat namelijk zien welk goed doel zij steunen en hoe zij zich hiervoor met het hele bedrijf inzetten.

Tot slot is transparantie van groot belang: online is te zien wel bedrijf, hoeveel geld heeft opgehaald voor welk goed doel. Ook is Fundwings open over de eigen inkomsten – die zijn namelijk 1 euro per medewerker per maand. Zo gaat 100% van het opgehaalde bedrag naar het goede doel.

Hoe doe ik mee?

Aanmelden gaat heel gemakkelijk en binnen 4 simpele stappen haal jij het eerste geld op voor het goede doel:

  1. Je gaat naar www.fundwings.com en je meldt je aan met je favoriete hardloop-app;
  2. Maak je bedrijfspagina en nodig collega’s en werkgever uit om mee te doen;
  3. Samen met je collega’s kies je een goed doel uit om voor te gaan hardlopen;
  4. Trek je hardloopschoenen aan, en gaan!

Diverse goede doelen om voor te rennen

Ga de strijd aan met andere bedrijven en deel je resultaten op social media. Hoe meer kilometers jij hardloopt, des te hoger sta je op het scoreboard en haal je meer geld op voor het gekozen goede doel. Er zijn diverse goede doelen waar je uit kunt kiezen.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Bekijk de website www.fundwings.com  voor al je vragen en lees het blog (blog.fundwings.com) voor meer gerelateerde posts over hardlopen, goede doelen en meer.

Plaats een reactie