SportWallet, automatisch korting sparen met je Strava runs

Tijdens de coronaperiode zijn meer mensen gaan hardlopen. Voldoende beweging is belangrijk omdat dat juist de weerstand verbetert en goed is voor de gezondheid.

sportwallet logo

SportWallet erkent dit en wil mensen motiveren om meer te bewegen. Gebruikers van de app sparen korting met elke kilometer die zij hardlopen.

Zo kun je bijvoorbeeld korting verdienen bij RunningDirect.nl. Dat moet Nederlanders aanmoedigen om ook nu voldoende te bewegen.

Wat is SportWallet?

Initiatiefnemer Pieter Rüpp, die de app samen met zijn broer Maurits bedacht, vertelt het volgende: “Voor veel hardlopers komt SportWallet als geroepen. Doordat sportscholen dicht zijn, zoeken mensen naar alternatieven. Het aantal hardlopers is dan ook aanzienlijk gegroeid het afgelopen jaar.

Met onze SportWallet app willen we sporters motiveren om meer te bewegen, dat doen wij door beloningen te koppelen aan hun eigen prestaties.

Nederland sport buiten door corona

Rüpp: “Sportscholen zijn door de corona-maatregelen gesloten en buiten in teamverband sporten mag ook niet voor sporters die ouder zijn dan 27. Daardoor is het voor veel Nederlanders lastig om voldoende in beweging te blijven. Zonde, want sporten versterkt de weerstand en verkleint de kans op burnouts die nu steeds vaker voorkomen door coronastress.”

SportWallet is een extra steuntje in de rug voor wie motivatie nog wel eens een probleem is. Het gebruik ervan is dan ook heel simpel, gebruikers koppelen SportWallet aan de activiteiten tracker app Strava om kilometers te verzamelen.

Vervolgens worden de kilometers gespaard in de app en kunnen deze worden ingewisseld voor beloningen. Rüpp: “Wij belonen de prestaties van gebruikers van SportWallet en willen hen uitdagen om meer kilometers te maken, zodat ze nog meer korting sparen.”

sportwallet app

SportWallet app: sparen met kilometers

De kilometers in SportWallet verzilveren gebruikers namelijk voor kortingen bij diverse hardloop webshops, zoals Rogelli en de RunningDirect, maar ook bij bijvoorbeeld Gewoon Lekker Rennen, waar je terecht kunt voor trainingsschema’s. “De app brengt twee zaken samen: de Nederlandse voorliefde voor kortingen én een bevordering voor de volksgezondheid”.

SportWallet is ontwikkeld door app ontwikkelaar DTT en is gratis te downloaden op Android en iOS. Zowel iPhone als Android gebruikers kunnen dus sparen voor mooie kortingen.

Ervaringen met SportWallet

Gebruik jij deze app al? En heb je mooie kortingen bij elkaar kunnen sparen? Of gebruik je misschien een andere app zoals SamenGezond? We lezen je ervaringen graag terug, dus laat vooral een comment achter.

Plaats een reactie