Decathlon

Sportketen Decatlon niet meer weg te denken uit Nederland

De van oorsprong Franse sportwinkelketen Decatlon is inmiddels ook in Nederland niet meer weg te denken. De keten, met naast een website ook inmiddels meer dan 1400 winkels in ruim 45 verschillende landen, is marktleider op het gebied van sportbenodigdheden. Bezoek Decathlon.nl/hardlopen

decathlon website

Hardlopers zullen vooral het Kalenji-merk van Decathlon kennen. Toch heeft Decathlon diverse andere hardloopmerken. Vaak scherp geprijsd.

Deze webshop verzendt gratis bij bestellingen vanaf 50 euro. Daar onder betaal je momenteel 3.95. Click & Collect is bij Decatlon natuurlijk gratis.

In Nederland kun je voor Kalenji hardloopspullen onder andere in Enschede, Leeuwarden, Tilburg, Breda en Amsterdam een vestiging vinden. Daarnaast biedt Decatlon ook allerlei benodigdheden voor kamperen en outdooractiviteiten aan, zoals tenten, luchtbedden en andere kampeerbenodigdheden.

Running Direct banner

Contactinformatie Decathlon.nl

Website: www.decathlon.nl/hardlopen
Adres: diverse Decatlon vestigingen door het hele land.
Telefoonnummer: Klantenservice antwoordt via WhatsApp (+31 6 82590428) of via de live chat op de website. Ook via Facebook en Twitter heb je snel antwoord op je vragen.

Specialist in allerlei soorten hardloopschoenen en -kleding

Je kunt voor eigenlijk alle sportbenodigdheden wel terecht bij Decatlon; als ze iets niet in de winkel hebben, dan is het vaak wel te bestellen via de uitgebreide website. Speciale aandacht is er voor de vele verschillende vormen van hardlopen.

De website maakt onderscheid in onder meer joggen, atletiek en road running en trail running. Kalenji is hun eigen, veel gekochte merk. Een voordeel van Kalenji is dat het niet duur is, en dus uitstekend voor de beginnende hardloper.

Kalenji voor de Beginnende hardloper – joggen

Onder ‘joggen’ wordt verstaan het wekelijks een tot twee keer een klein rondje op een gelijkmatig en rustig tempo hardlopen. Deze vorm van hardlopen wordt met name beoefend door de beginnende hardloper. Voor deze doelgroep biedt de website een aantal speciale en gunstig geprijsde benodigdheden aan, zoals hardloopschoenen en kleding. Aangezien het hier gaat om artikelen voor de beginnend hardloper die hooguit twee keer per week zal gaan lopen, zijn de artikelen gunstig geprijsd. Bezoek Decathlon.nl.

Kalenji voor de Gevorderde hardloper – road running

Wil je een stapje verder met hardlopen, en wil je drie keer of vaker gaan rennen? Dan kom je bij de categorie ‘road running’ uit. De producten die in deze categorie worden aangeboden, zijn geschikt voor de hardloper die serieuzer met de sport bezig is en deze al wat langer beoefend.

Deze hardloper loopt sneller en vaker en heeft dus ook behoefte aan wat exclusiever materiaal, zoals een hardloop horloge. De prijsklasse van de duurdere merken ligt dan ook een stukje hoger dan bijvoorbeeld de Kalenji artikelen. 

Weg van de gebaande paden? – trail running

Heb je het wel gezien met het standaard rondje door de stad en over de verharde paden in het park? Dan val je onder de categorie ‘trail running’. De artikelen die in deze categorie worden aangeboden, zijn echt specifiek gericht op hardlopen op onverharde wegen en soms smallere en ongelijke paden. Daarom hebben de hardloopschoenen die in dit assortiment vallen, extra grip. Ook zijn er speciale jassen, hesjes en broeken met extra opbergzakken, zodat je je spullen onderweg bij je kunt dragen.

Decathlon Fietsen

Ook voor een fietsplan via de werkgever kan je inmiddels in Nederland bij de sportgigant terecht. Zo kun je via de grootste bemiddelaar van fietsplannen, waar Decatlon bij aangesloten is, een fiets bij de sportgigant uitzoeken. De verdere afwikkeling gaat via de NFP (Nationale Fiets Projecten).

Ervaringen met Kalenji Decathlon artikelen

Zweer jij bij Kalenji spullen van de Decathlon? Of heb je er juist slechte ervaringen mee? We zijn benieuwd! Laat een korte review achter over deze buitensportwinkel.

Alternatieven voor Kalenji

Sport je toch liever in merkkleding? Diverse merken als Nike, asics en Adidas vind je bij RunningDirect.nl.nl.

Plaats een reactie