Accessoires

Webwinkels die hardloop accessoires verkopen zijn onder andere RunningDirect en Hardloop.com

Sportarmband voor je smartphone

Heb je geen hardloophorloge maar maak je gebruik van een running-app op je telefoon? Dan is een sportarmband een makkelijke manier om je phone mee te nemen als je gaat hardlopen.

hardloopschoenen handdoek flesje

Let bij de aankoop van een sportarmband op de maat. Niet elke telefoon past in elke hardlooparmband. Sommige sportarmbanden zijn waterdicht; handig als het regent of als je bovenmatig zweet. Het overwegen waard: als je gebruik maakt van een hardloophorloge dan heb je geen hardlooparmband meer nodig, en kun je je telefoon veilig thuis achterlaten. Sportarmbanden en Smartphone houders zijn o.a. online te bestellen bij RunningDirect.nl/sportarmbanden.

Hardloophandschoenen

Eigenlijk is het zelden echt te koud om zonder hardloophandschoenen te lopen, maar als het echt vriest komen ze goed van pas. Sommige hardloophandschoenen hebben een zakje voor je sleutels en of geld. Houd je handen warm en voorkom energieverlies bij het hardlopen. Merken die hardloophandschoenen maken zijn o.a. ASCII, Nike en Odlo. Bekijk hardloophandschoenen

Running Belt

Heupband voor bij het hardlopen waarin je sleutels, pasjes en belletjes kunt stoppen. Ook je briefgeld en MP3-speler kun je er in kwijt. Runningbelts variëren nogal in prijs en grootte. RunningDirect verkoopt kleurige heuptasjes van het merk Bandi, maar ook neutrale exemplaren van bijvoorbeeld Nike en Fitletic. Bekijk running belts en heuptassen.

Hardloopverlichting

Vooral in de herfst- en wintermaand ontkom je er niet aan: hardlopen in het donker. Vaak onderschatten hardlopers het gevaar van rennen in het donker, want zonder straatverlichting ben je nauwelijks zichtbaar na de schemering. Draag hardloopverlichting om beter zichtbaar te zijn. Hardloopverlichting of -reflectie hoeft helemaal niet duur of zwaar te zijn. Je hebt bijvoorbeeld lichtgevende of reflecterende vesten, hoofdlampjes, lichtgevende armbanden et cetera. Bekijk Hardloopverlichting artikelen

Startnummerband

Bij het afhalen van je startnummer voor een (halve) marathon of andere loopafstand krijg je meestal 4 kleine veiligheidsspelden mee. Deze zorgen voor lelijke gaatjes in je mooie hardloopshirt. Een alternatief om je startnummer te bevestigen is de startnummerband. Bekijk Rademakers Bibbits en andere startnummerbanden met drukknopjes op RunningDirect.nl/Wedstrijd

Hardlooprugzak

Een hardlooprugzak is nou niet direct een hardloopaccessoires waar weer runners behoefte aan hebben. Doe je echter extreem lange duurlopen of trailruns is een rugzak voor bij het hardlopen wel handig. Veel hardlooprugzakken hebben een camelbak of ander drinksysteem voor water of sportdrank. Daarnaast zijn ze vaak van lichtgewicht materiaal. Bekijk hardlooprugzakken

hardloop accessoires

Geld besparen op hardloop accessoires

Veel hardlopers rennen trouwens gewoon zonder een hoop geld uit te geven aan allerlei hardloop accessoires. Zo kun je je huissleutel bijvoorbeeld gewoon door je veter knopen in plaats van daar een belt voor aan te schaffen. Briefgeld kan ook gewoon in je sok.

Vind je merken niet belangrijk? Kijk dan eens voor goedkope hardloopspullen bij Decathlon. Ze hebben ook een webwinkel. Zeer compleet en met de grote merken, dat is dan weer de Running Direct webshop.

Zijn er onmisbare hardloop accessoires die missen in bovenstaande lijst? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.