RunX

RunX is een winkelketen voor Hardlopers. Je vindt er alles wat een runner nodig heeft, van schoenen en kleding tot hardloophorloges en -accessoires. De website is RunX.nl.

RunX logo

Op deze website kun je het assortiment bekijken, maar gek genoeg kun je de producten niet daadwerkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen (dit kan wel bij de webwinkel RunningDirect.nl)

Wel kun je op hun site een winkel selecteren waar je je bestelde hardloopartikel(en) wilt afhalen.

Naast hardloopschoenen en hardloophorloges vind je bij RunX ook compressiekleding, hardloopverlichting, sportvoeding, snelle wedstrijdschoenen, rugzakken en koptelefoons. Ook trailrunners kunnen hun hart op halen in het productaanbod, en er is zelfs een afdeling met wandelschoenen.

RunX heeft momenteel 6 fysieke hardloopwinkels: in Apeldoorn, Haarlem, Groningen, Enschede, Zaandam en Tilburg. De adressen vind je verderop op deze pagina.

runx.nl website

De merken die RunX verkoopt zijn zo’n beetje de grote standaard hardloopmerken. Denk aan Saucony, Brooks, ON, asics, Craft, Falke, Mizuno, Hoka, Polar en Garmin. Merken die je ook vindt in de webshops RunningDirect en Run2Day.

Op de site vind je ook blogs over nieuwe hardloopartikelen, hardloopschema’s, artikelen over het voorkomen van blessures. Op de winkel-pagina’s vind je nieuwtjes met betrekking tot dat specifieke filiaal.

Loopanalyse bij RunX

In de winkels kun je een uitgebreide loopanalyse laten doen. Bij deze analyse wordt rekening gehouden met jouw specifieke situatie. Wat is je hardloopgeschiedenis? Wat zijn je doelen? Je hoeft vooraf geen afspraak te maken voor een loopanalyse. Neem wel de hardloopschoenen mee waar je momenteel op loopt. De slijtage van je schoenen zegt namelijk ook een hoop. Lees meer over hn werkwijze wat betreft schoenadvies.

Wij hebben onze eigen filosofie over het adviseren van de juiste hardloopschoen. De basis voor deze filosofie is de belastbaarheid. Simpelweg: hoeveel kan jouw lichaam aan? Om te bepalen welke schoen het beste bij jou past doen we een uitgebreide loopanalyse en willen we meer over je weten. – RunX

running direct banner

Vestigingen van RunX

Er zijn op moment van schrijven 6 RunX winkels. Dit zijn de adressen van deze hardloopwinkels:

RunX Groningen
Adres: Hoornsediep 127, 9727 GH Groningen
Telefoonnummer: 050 – 526 1001
Website: runx.nl/groningen
e-mail: info@runxgroningen.nl
Video-analyse voor hardloopschoenen: ja

RunX Apeldoorn
Adres: Marktstraat 1C, 7311 LH Apeldoorn
Telefoonnummer: 055 – 522 2407
Website: runx.nl/apeldoorn
e-mail: info@runxapeldoorn.nl
Video-analyse voor hardloopschoenen: ja

RunX Haarlem
Adres: Kruisstraat 7, 2011 PV Haarlem
Telefoonnummer: 023 – 532 8756
Website: runx.nl/haarlem
e-mail: info@runxhaarlem.nl
Video-analyse voor hardloopschoenen: ja

RunX Tilburg
Adres: Schouwburgring 8, 5038 TL Tilburg
Telefoonnummer: 013 – 211 7400
Website: runx.nl/tilburg
e-mail: info@runxtilburg.nl
Video-analyse voor hardloopschoenen: ja

RunX Twente / Enschede
Adres: Kuipersdijk 52, 7512 CJ Enschede
Telefoonnummer: 053 – 434 5530
Website: runx.nl/twente
e-mail: info@runxtwente.nl
Video-analyse voor hardloopschoenen: ja

RunX Zaandem
Adres: Gedempte Gracht 58, 1506 CH Zaandam
Telefoonnummer: 075 – 631 5354
Website: runx.nl/zaandam
e-mail: info@runxzaandam.nl
Video-analyse voor hardloopschoenen: ja

runningdirect banner

RunX is overigens ontstaan in 2018, toen een aantal hardloopwinkels zich afscheidde van de Runnersworld-formule. Zij voelden bij RunnersWorld te weinig vrijheid en de franchise-fee werd te hoog bevonden. De initiatiefnemers werken nu binnen een coöperatiemodel. Lees meer over de afsplitsing in dit uitgebreide artikel van RTL Nieuws.

Ervaringen met deze hardloopwinkel

Jouw shop-ervaringen met deze hardloopwinkel lezen we graag terug op hardloopcentrum.nl. Je kunt een korte (of lange) review achterlaten.

Kon je binnen het assortiment niet vinden wat je zocht? Kijk ook eens bij De Hardloopwinkel, RunningDirect en Lopers Company.

1 gedachte over “RunX”

Plaats een reactie