Silverback Protein

Ieder mens heeft voldoende eiwitten nodig, en dat geldt zeker voor sporters. Of je nu aan krachttraining doet of aan hardlopen; eiwitten zijn belangrijk. Silverback Protein ontwikkelde vegan eiwitten. Ideaal voor veganistische hardlopers, of runners die hun zuivelinname graag flink willen beperken, zoals ik. Silverback Protein is verkrijgbaar in verschillende smaken en hoeveelheden.

Silverback verrijkt hun plantaardige eiwitten met essentiële aminozuren, en biedt daarmee een hoogwaardig product zonder dierlijke ingrediënten.

In tegenstelling tot de meeste aanbieders van (whey) eiwitten hebben ze uitgebreide lab-tests waarbij hun eiwitten zijn geanalyseerd op hun website staan.

De plantaardige eiwitten van Silverback hebben erwten-eiwit als baissbestanddeel. Het eiwitgehalte is hoog: 86,2 g per 100 gram. Ik heb ook wel eens eiwitsupplementen op basis van hennep gekocht, maar dat vond ik erg goor en ‘zanderig’.

De Classic Silverback eiwitten vind ik ook niet superlekker, maar hebben veel minder dat zanderige. Daarbij gooi ik het door de havermoutpap en in smoothies dus is de smaak niet zo heel belangrijk. Die wordt met name bepaald door het fruit. Overigens verkopen ze ook een gezoete, vanille en zelfs een appelkaneel variant.

silverback protein vegan eiwitten website

Silverback verkoopt emmers van 1 en 5 kilo, en ik kan me voorstellen dat je dat wat veel vindt. Daarom verkopen ze ook proefpakketjes met van elke smaak 2 zakjes. Na het testen van deze 10 zakjes weet je precies welke bucket je wilt kopen 😉

Lees meer over dit introductiepakketje dat momenteel 13.95 kost en bovendien gratis wordt verzonden. Als je op een werkdag voor 14:00 bestelt heb je je emmer of proefpakket met 1 of 2 werkdagen in huis. Je kunt ook zelf een afleveringsdatum kiezen.

De voordelen van Vegan Eiwitten

Als je kiest voor plantaardige eiwitten heeft dat een flink aantal voordelen, en niet alleen voor jou zelf. De plantaardige eiwitten van Silverback bieden de volgende voordelen:

  • meer bcaa’s
  • meer essentiële aminozuren
  • het aminozuurprofiel is minimaal zo gunstig als bij alternatieven
  • makkelijker te verteren; geen opgeblazen gevoel
  • zonder allergenen
  • minder milieuschade
  • diervriendelijk

 Silverback Protein® is het beste en meest waardevolle eiwitpoeder dat je zult vinden. Dit is namelijk het eerste eiwitsupplement met de voordelen van plantaardig en de kwaliteit van dierlijk.

Wat kost Silverback Protein?

Hoe groter de hoeveelheid je afneemt, hoe goedkoper je uit bent. De Classis 1 kg emmer kost op moment van schrijven € 26.95. Koop je twee 1 kg-emmers dan geldt er een gratis verzending. Kies je voor de 5 kilo-emmer € 103,95 (met gratis verzending. De kiloprijs is dan slechts € 20,79

De varianten met een smaakje, zoals de vanille en appelkaneel varianten zijn wat duurder. Ter illustratie: 5 kg appelkaneel-erwteneiwit kost €115.95.

Verhitten

Ik schreef al dat ik de eiwitten elke ochtend door de havermoutpap gooi. Dit kan op zich wel, mits de pap een beetje is afgekoeld. Op mijn vraag of het kwaad kon Silverback te verhitten kreeg ik namelijk de volgende reactie:

Verhitting van ons vegan eiwit komt de kwaliteit niet echt ten goede. Bij de isolatie van eiwitfracties richt men de processen nu juist vaak zo in om het met zo min mogelijk verhitting te doen.

Verhitting zorgt namelijk voor denaturatie van eiwitten. Dit houdt dat de normale geplooide en/of opgerolde toestand van eiwitketens verloren gaat. Deze toestand geldt voor biologisch actieve eiwitten en is dan ook bepalend voor de biologische werking van het eiwit. 

Nu is dit niet direct een probleem omdat je eiwitten niet eet voor hun biologische functie maar voor de aminozuren waar deze uit bestaat. Dus denaturatie houdt niet perse in dat de voedingswaarde wordt aangetast. Toch wordt de verteerbaarheid niet beter, dus proberen wij verhitting van eiwithoudende voeding zelf te vermijden als het niet nodig is.

Hierbij is er overigens wel een verschil tussen koken (tot 100 graden) en bakken waar de temperatuur veel hoger wordt. Dit geldt zeker bij het raakvlak waar de pan geraakt wordt en de temperaturen lokaal dus nóg veel hoger kunnen worden. Of bijvoorbeeld in een magnetron kan het plaatselijk heel erg heet worden vanwege interferentiepatronen en de mate waarin verschillende moleculen resoneren.

Silverback Protein is daarbij wel iets kwetsbaarder voor verhitting dan andere eiwitsupplementen die uitsluitend uit eiwitketens bestaan omdat Silverback Protein natuurlijk ook vrije aminozuren bevat. Bijvoorbeeld het aminozuur tryptofaan kan al bij relatief lage temperaturen (rond 90 graden) kapot gaan. 

Het verliest dus zeker niet zijn ‘werking’ maar het wordt er ook niet beter van. Het kan zeker af en toe en je hebt nog steeds een bovengemiddeld goed eiwit, maar het zou denk ik zonde zijn om onze vegan eiwitten structureel verhit in te nemen.

Alternatieve plantaardige eiwitsupplementen

Als je als hardloper van zuivel / whey af wilt stappen als eiwitbron is er een aantal alternatieven. Erwten-eiwit dus, waar Silverback en ook Orangefit gebruik van maakt, maar ook hennep. Ooit kocht ik 2.5 kilo hennepeiwitten bij Bulk Powders, maar het was een straf me door die hoeveelheid heen te worstelen 🙂

Andere alternatieve plantaardige eiwitbronnen die vaak voor supplementen worden gebruikt zijn spirulina en soja.

Silverback Protein® bevat ten opzichte van whey méér BCAA’s, méér essentiële aminozuren en méér leucine dat een sleutelrol vervult bij de spieropbouw.

Ervaringen met plantaardige eiwitten

Neem jij vegan eiwitten als supplement? Dan ben ik benieuwd naar jou ervaringen. Wat is jouw favoriete merk en/of smaak? Wat zijn jouw redenen om geen whey of andere dierlijke eiwitten meer te gebruiken voor je actieve levensstijl?

Plaats een reactie