Under Armour

Under Armour is een sportmerk dat zowel hardloopkleding als hardloopschoenen fabriceert. Je kunt hun artikelen bestellen via hun eigen webshop UnderArmour.nl.

In het OUTLET-gedeelte van de website vind je actuele aanbiedingen.

Under Armour Hardloopschoenen

De hardloopschoenen dragen namen als UA Surge, UA HOVR Sonic, UA Charged, UA HOVR Phantom en UA Charged Bandit.

under armour hardlopen website
de website van Under Armour Running

Under Armour: van T-shirtmerk naar sportgigant

American Footballspeler Kevin Plank richtte het merk Under Armour op in 1996. Het bedrijf begon met het produceren van T-shirts, maar breidde de collectie al snel uit naar verschillende soorten sportkleding voor diverse sporters. Bezoek UnderArmour.nl

Het begon dus allemaal met een T-shirt voor het Amerikaanse bedrijf, en met de missie om een beter T-shirt te ontwerpen dan de shirts die op dat moment op de markt waren. Het idee: een strak, zacht shirt dat – en dat is natuurlijk een belangrijke eigenschap als het gaat om kleding die je draagt om te sporten – sneller zweet afvoerde. Het ‘prototype 0037’, ook wel ‘de Shorty’ genoemd, was geboren.

under armour logo

Tien jaar na de oprichting, in 2006, had het sportmerk een complete lijn van sportkleding, waaronder niet alleen shirts maar ook broeken en hardloopschoenen vielen. In 2018 kwam het bedrijf met een nieuwe techniek op het gebied van sportschoenen; UA HOVR.

Uiteraard komen er elk seizoen nieuwe hardloopschoenen bij. Als je niet steeds de nieuwste schoenen wilt hebben kan dit aanzienlijk schelen in de kosten.

Twee verschillende soorten schoenen: UA HOVR en Speedform

Under Armour biedt op het moment verschillende modellen hardloopschoenen aan, die grofweg opgedeeld worden in de HOVR en de Speedform. De HOVR-techniek werd in 2018 ontwikkeld en houdt in dat er een nieuwe foam ontwikkeld is dat in de zool van de schoenen wordt verwerkt. Het foam is zacht waardoor het optimaal de bewegingen van het hardlopen absorbeert.

Daarnaast veert het foam nog eens extra mee, waardoor je als het ware een extra zetje krijgt als je voet weer omhoog beweegt. Op die manier heb je het beste van twee werelden: de schok van het neerkomen wordt opgevangen en als je tijdens het lopen je voet weer omhoog beweegt, krijg je daarbij extra ondersteuning in die beweging door wat extra veerkracht. Lees hier meer over hardloopschoenen in het algemeen.

Heatgear, Coldgear en kleding voor alle seizoenen

Qua hardloopkleding onderscheidt Under Armour kleding die je gebruikt om optimaal af te koelen (Heatgear) en die je draagt als je gaat sporten bij warme temperaturen (rond de twintig graden Celsius of daarboven). De kleding is er speciaal voor gemaakt om warmte goed af te voeren. Bezoek UnderArmour.nl

Daartegenover staat de Coldgear; kleding die speciaal gemaakt is om te dragen bij koude temperaturen (onder de dertien graden Celsius). Coldgear is er speciaal voor gemaakt om zweet optimaal af te voeren en de warmte te reguleren, zodat je lichaam warm blijft. Tussen de dertien en de twintig graden is er speciale kleding voor alle seizoenen. Lees op deze pagina meer over hardloopkleding.

Verschillende lijnen in verschillende landen

Under Armour is een Amerikaanse bedrijf, maar opereert tegenwoordig in meerdere landen, waaronder Nederland. ER zijn ook verschillende collecties in die verschillende landen. Het is voor Nederlandse klanten helaas niet mogelijk om producten uit Amerika te bestellen via de Amerikaanse website. Andersom wordt dit ook niet toegestaan. Zo zullen bepaalde producten dus wel beschikbaar zijn om de Amerikaanse website, maar niet verkrijgbaar in de Nederlandse webwinkel.

Under Armour Sale

Zoals gezegd vind je aanbiedingen op de OUTLET-pagina van hun webshop. Hardloopartikelen van dit merk worden ook verkocht door de webwinkels RunningDirect.nl, All4running, Perry Sport en Hardloop-Geest.