Coolblue.nl

De website Coolblue.nl biedt een uitgebreid assortiment aan sport- en hardloophorloges. Via de zoekfunctie links op Coolblue.nl vind je snel een sporthorloge dat aan jouw criteria voldoet.

logo coolblue

Deze webshop verzendt gratis, en als je voor 23:59 bestelt is je bestelling de volgende dag in huis. ‘Alles voor een glimlach’. Ook zijn er 10 fysieke vestigingen te vinden in de grotere steden.

Welk sporthorloge moet ik kiezen?

Voor wie nog niet weet welk sporthorloge hij of zij precies wil hebben was er voorheen een keuzehulp. Tegenwoordig hebben ze een uitgebreide pagina genaamd ‘Welk hardloophorloge heb ik nodig?’ Hier wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende type hardlopers:

 • Af-en-toe hardloper
 • Regelmatige hardloper
 • Prestatiegerichte hardloper

Ook wordt er extra aandacht besteed aan sporthorloges waar je muziek op kunt afluisteren. Wellicht helpt dit je bij het maken van een keuze. Je vindt het artikel aan de linkerkant op de Coolblue website

coolblue sporthorloges

Coolblue’s Keuze

Daarnaast vind je onder ‘Coolblue’s Keuze’ een aantal horloges dat zij zelf aanraden.  Dit zijn de beste producten voor jou volgens hun klanten en specialisten. Zo worden deze artikelen weinig geretourneerd en krijgen ze goede reviews. Hier doen Polar en Garmin het met name goed. Bekijk Coolblue’s Keuze voor Hardloophorloges.

Heb je een beperkt budget? Kijk dan op de aanbiedingen-pagina of beter nog: kijk bij de tweedehands items. Dit zijn hardloophorloges die zijn teruggestuurd omdat ze toch niet bevielen, of omdat ze een kleine beschadiging hebben. Deze worden met een flinke korting verkocht.

Merken Sporthorloges & Activity Trackers

In de webwinkel vind je momenteel hardloophorloges van de merken Polar, Garmin, Sigma, Apple, Huawei, Samsung, Suunto, Fitbit en Withings.

Naast sporthorloges verkopen ze ook pure activity trackers (denk aan Fitbit) die je zowel tijdens als naast het sporten draagt.

Als hardloper geef ik de voorkeur aan een dedicated hardloophorloge, in mijn geval een Garmin 645 Music met geïntegreerde hartslagmeter. Verder vind je er een beperkt aantal golfhorloges, outdoor/GPS-horloges en sporthorloges die onder water te gebruiken zijn, bijvoorbeeld bij het zwemmen. Als je naast hardlopen een triathlon ook wel ziet zitten zou dit een overweging kunnen zijn. Bezoek Coolblue

Trainen met Hartslagmeter

Als hardloper is het eigenlijk zonde als je een sporthorloge zonder hartslagmeter neemt. Door middel van het meten van je hartslag kun je je hartslagzones bepalen, en efficiënter trainen. Op de website vind je ook een artikel over trainen op hartslagzones, snelheids- en cadanssensoren en een vergelijkingsartikel over trainen met hartslagband versus polsmeting. Tot niet eens zo lang geleden bestonden de meeste hartslagmeters uit een borstband. Niet iedereen vindt dit even lekker zitten.

Tegenwoordig hebben veel nieuwe modellen hardloophorloges een hartslagmeter ingebouwd. De hartslag wordt dan via de pols gemeten. Dit zijn vaak wel tamelijk dure modellen. Onder andere Garmin en TomTom maken hardloophorloges met geïntegreerde hartslagmeter. Een voorbeeld is de Garmin VivoActive of Garmin Forerunner 235 HRM.

coolblue sporthorloges

Dit biedt Coolblue.nl

 • Gratis verzending ongeacht bestelbedrag
 • Vandaag bestellen = morgen in huis
 • Moeite met kiezen? Sporthorloge-Keuzelhulp helpt
 • Hardloophorloges in alle Prijscategorieën
 • Ontevreden of toch op zoek naar iets anders? Gratis retourneren
 • Snelle klantenservice
 • Uitgeroepen tot Beste webwinkel 2019/2020
 • Speciale pagina voor hardloophorloge aanbiedingen & tweedekansjes

Top 10 Hardloophorloges

Ben je benieuwd welk horloge andere hardlopers kopen? Bekijk de Top 10 meest verkochte horloges. Op het moment zijn de volgende hardloophorloges populair:

Naast de horloges verkoopt Coolblue ook enkele accessoires, zoals sportoordopjes, losse hartslagsensoren, cadanssensoren en horlogebandjes.

Coolblue.nl heeft inmiddels ook nog 7 fysieke winkels, te weten in Utrecht, Amsterdam, Groningen, Tilburg, Arnhem, Rotterdam en Eindhoven. Waarschijnlijk tref je hier echter geen of weinige sporthorloges aan. Lees meer over hardloophorloges op deze pagina.

Coolblue Winkels: Adressen

Er zijn ook 10 fysieke winkels. In sommige vestigingen vind je ook een selectie aan smartwatches, waaronder ook sporthorloges. Dit zijn de adressen:

Coolblue Amsterdam
Adres: Gustav Mahlerlaan 320, 1082 ME Amsterdam
Smartwatches in Showroom: onbekend

Coolblue Arnhem
Adres: Roggestraat 18, 6811 BB Arnhem
Smartwatches in Showroom: ja, 30 – 50 showmodellen

Coolblue Den Haag
Adres: Anna van Buerenplein 7, 2595 DA Den Haag
Smartwatches in Showroom: ja

Coolblue Eindhoven
Adres: Aalsterweg 91, 5615 CC Eindhoven
Smartwatches in Showroom: ja, tot 10 showroom-modellen

Coolblue Groningen
Adres: Het Hout 145, 9723 LB Groningen
Smartwatches in Showroom: ja

Coolblue Haarlem
Adres: Grote Houtstraat 159, 2011 SL Haarlem
Smartwatches in Showroom: ja, 10-30 showmodellen

Coolblue Leiden
Adres: Breestraat 103, 2311 CL Leiden
Smartwatches in Showroom: ja, 10-30 showmodellen

Coolblue Rotterdam
Adres: Oostplein 97, 3011 KW Rotterdam
Smartwatches in Showroom: ja

Coolblue Tilburg
Adres: Piusplein 26, 5038 WN Tilburg
Smartwatches in Showroom: ja, 50-100 showmodellen

Coolblue Tilburg
Adres: Europaplein 351, 3526 WG Utrecht
Smartwatches in Showroom: onbekend

sporthorlogecenter.nl

Voorheen verkocht Coolblue hardloophorloges via hun site sporthorlogecenter.nl. Tegenwoordig zijn alle webshops onder Coolbue.nl ondergebracht. Wel zo makkelijk. Koop jij graag bij deze webshop, of juist niet? Je kunt jouw ervaringen met Coolblue delen onderaan deze pagina.

Zelf kocht ik jaren terug een Garmin Forerunner 620 bij deze winkel. Binnen een jaar begon deze kuren te vertonen (GPS werkte slecht, afstanden klopten niet). Na wat gemail heb ik keurig een nieuwe gekregen.

Alternatieven voor Coolblue Sporthorloges

Naast Coolblue verkopen Run2Day.nl en Bever hardloophorloges. Meer info over hardloophorloges lees je op deze pagina.

Plaats een reactie