Wiggle

Wiggle is een webwinkel met als specialisaties running, fietsen, zwemmen, fitness en outdoor. Bekende (hardloop)merken die deze webshop verkoopt zijn Adidas, Gore Wear, Nike en Under Armour.

UPDATE: Wiggle is gestopt met leveren aan het buitenland. Ze werken alleen nog in GB. Alternatieven zijn RunningDirect en Decathlon.

wiggle.nl website

Naast hardloopkleding en -schoenen kun je hier ook terecht voor sportgels en hardloophorloges. Op deze pagina meer info over sporthorloges voor bij het rennen.

Bij Wiggle heb je 365 dagen bedenktijd na het bestellen van je product. Boven de 39 euro wordt er, met uitzondering van zware artikelen, gratis bezorgd.

Soms hebben ze een kortingsactie die alleen geldig is voor nieuwe klanten. Bijvoorbeeld 10 euro extra korting als je eerste bestelling 60 euro of meer bedraagt.

Assortiment Wiggle

Bij deze webshop kun je dus terecht voor diverse sporten, maar we focussen op hardlopen. Wiggle verkoopt hardloopkleding, hardloopschoenen, gadgets, sportvoeding als gelletjes en energierepen en tal van accessoires. die je hardloopleven een stuk eenvoudiger maken.

Naast bekende hardloopmerken als Nike, Odlo, adidas en Mizuno hebben ze ook gear van minder bekende merken. Denk hierbij aan Reebok, BBB, Endura, Icebreaker, New Balance en Montane.

Ook voor verlichting en reflectie ben je bij hen aan het goede adres. Goed zichtbaar zijn is belangrijk als je in de schemering of in het donker hardloopt. Ook voor hardloophorloges, van Garmin kun je bij Wiggle terecht. Andere merken sporthorloges lijken ze niet te hebben.

Contactinformatie Wiggle.nl

Website: www.wiggle.nl
Klantenservice: via de website, contactformulier of chat. Let op: men spreekt een geen Nederlands; wel Engels.

Verzendkosten Wiggle

Bestellingen vanaf 39 euro worden door Wiggle gratis verzonden. Enkele grote producten zijn uitgesloten van deze deal. Voor hardloopartikelen en sportvoeding echter geldt gewoon de >39 euro grens. Tip: meld je naar voor de nieuwsbrief en krijg gelijk 5 euro korting op je eerste bestelling (mits je bestelbedrag boven de 50 euro is).

Al direct vanaf de oprichting een sterke online focus bij Wiggle

Toen Mitch Dall en Harvey Jonen in mei 1999 de fietswinkel Butler Cycles uit Portsmouth, Engeland overnamen, lag de focus direct op het internet en op het oprichten van een bedrijf dat een sterke online focus had. Dat werd ‘Wiggle’. Het bedrijf zette zich vanaf 2005 in voor allerlei sportevenementen, en de geschiedenis van een winkel die zich richtte op alleen maar fietsen, heeft Wiggle inmiddels ruimschoots achter zich gelaten.

Het bedrijf focust zich op sport en heeft met name aandacht voor het steunen van vrouwelijke atleten. De medewerkers van Wiggle zijn allemaal sportfanaat en het is dan ook het idee dat je goed geholpen wordt door een enthousiaste en geïnformeerde medewerker als je de klantenservice van de webwinkel benadert met een vraag.

Beste webwinkel van het Jaar

Het bedrijf wil zo veel mogelijk mensen de liefde voor sport meegeven. IN 2014, 2015, 2016 en in 2017 won Wiggle de prijs voor beste webwinkel van het jaar, uitgeschreven door 220 Triathlon. In 2017 kon de online sportwinkel daarnaast de prijs voor ‘Best Retailer’ van Runners World op de prijzenlijst bijschrijven.

Korting voor trouwe klanten: de gouden en platina status

Wiggle heeft een speciale korting voor trouwe klanten, die in twee verschillende categorieën kunnen vallen. Als klant kun je een ‘gouden status’ of een platina status’ bereiken, wat inhoudt dat je korting krijgt op alle producten die de online winkel te koop aanbiedt.

Het maakt niet of het een nieuw product is of een artikel dat al een tijdje te koop wordt aangeboden, de korting geldt overal op. De status wordt berekend naar gelang je in een jaar bij Wiggle hebt uitgegeven. Een gouden status krijg je als je in een jaar tijd meer dan 100 Britse Pond bij de de webwinkel hebt uitgegeven.

Je krijgt dan een korting van vijf procent op de catalogusprijs. Wel moeten de producten niet al meer dan vijf procent zijn afgeprijsd. Als je over de periode van een jaar meer dan 500 Britse Pond hebt uitgegeven, dan krijg je een platina status. Je krijgt dan twaalf procent korting op de catalogusprijs, mits dus een product al niet meer dan die twaalf procent is afgeprijsd.

De cadeaubonnen en kaartjes voor evenementen die het bedrijf organiseert of waarbij het bedrijf betrokken is, kunnen niet met korting worden aangeschaft. Om een status te kunnen verwerven, moet je wel een account hebben aangemaakt bij Wiggle.nl.

Let op: dit gold ten tijde van het schrijven van deze pagina. Bekijk voor de actuele voorwaarden de website.

running direct banner

Ervaringen met Wiggle

Klanten-reviews kunnen onder aan deze pagina worden achtergelaten. Heb je ervaring met de webshop van Wiggle Running? Een korte beschrijving van je ervaring met deze hardloop-webwinkel wordt op prijs gesteld. Alternatieven zijn All4Running (bekijk de All4running pagina) en Run2Day (meer info). Koopjes-jagers kunnen ook terecht bij Decathlon.nl of de pagina met aanbiedingen.

Plaats een reactie