Downloaden: de drie beste hardloop apps voor iPhone en Android

Ben je een serieuze hardloper en aan het nadenken over hardloop apps? Door een mobiele app te gebruiken tijdens het hardlopen, kun je jouw trainingen nog beter en effectiever insteken. Nadeel is wel dat je je smartphone mee moet nemen (al zijn daar prima hoesjes voor). Een alternatief is een hardloophorloge waarbij je eventueel later je data naar een app uploadt. Dit kan bijvoorbeeld met Garmin Connect en Strava.

afvallen met hardlopen illustratie

Door de jaren heen zijn er vele hoogwaardige applicaties ontwikkeld voor hardlopers, die zowel geschikt zijn voor telefoons met het besturingssysteem iOS (iPhone) als telefoons met Android (Samsung).

In dit artikel lees je welke drie running apps het beste worden beoordeeld, zodat je precies weet welke applicaties je moet downloaden om nog beter te kunnen trainen.

Runkeeper

Runkeeper is een gebruiksvriendelijke applicatie die gebruik maakt van het gps-signaal van jouw telefoon. Door dit gps-signaal te gebruiken, kan de applicatie jouw hardlooproute precies bijhouden. Dit betekent dat je aan het einde van je training kunt zien waar je hebt gelopen, maar ook hoe ver je precies hebt gerend. Verder kun je de applicatie ook gebruiken om populaire hardlooproutes bij jou in de buurt te downloaden, je workout geschiedenis te bekijken en jouw vooruitgang in de gaten te houden.

Om deze app te kunnen gebruiken, moet je wel een Runkeeper account aanmaken. Je zet de applicatie op jouw iOS of Android telefoon, je steekt enkele minuten in het aanmaken van een account en je kunt meteen beginnen met hardlopen. De Runkeeper app is gratis te downloaden, maar de app wordt ook aangeboden in de vorm van een betaalde versie. Logischerwijs is de betaalde versie van de app uitgebreider dan de gratis versie, maar de meeste hardlopers hebben meer dan genoeg aan de gratis versie van Runkeeper. Bezoek de website van Runkeeper.

Runtastic

Runtastic is een applicatie die je kunt gebruiken bij het hardlopen, maar ook bij het beoefenen van andere sporten. Je kunt de applicatie gebruiken om jouw favoriete muziek af te spelen tijdens het trainen, maar je kunt de app ook gebruiken om jouw routes bij te houden en je vooruitgang door het trainen in de gaten te houden. Na het downloaden van de applicatie, kies je zelf hoe je de app wil gebruiken. Hierbij kun je aangeven dat je zonder doel of plan wil trainen, dat je een losse workout met doel wil doen of dat je een compleet trainingsplan wil volgen. Op basis van jouw keuze bij het instellen van de applicatie, kun je bepaalde functies in de applicatie gebruiken.

Leuk om te weten: voor 0,99 euro kun je een motiverend verhaal beluisteren tijdens het trainen. Deze verhalen duren 30 tot 40 minuten en helpen je de zwaardere trainingen door te komen. Wel zijn de verhalen enkel beschikbaar in het Duits en in het Engels. Interesse in deze hardloop app? Bezoek de website van Runtastic voor meer info hier of download gelijk de app.

Pumatric

Pumatrac is een vrij eenvoudige hardloop-app met een goede basis. Je gebruikt de applicatie om jouw gelopen routes op te nemen en later terug te kijken, zodat je precies kunt zien waar je gerend hebt en hoeveel kilometer je precies gelopen hebt. Ook kun je de app gebruiken om muziek te luisteren tijdens het hardlopen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de applicatie Spotify, wat betekent dat je deze app (met Spotify Premium abonnement) wel op je telefoon moet hebben om muziek te kunnen luisteren met Pumatrac.

Wat Pumatrac zo populair maakt onder hardlopers, is het feit dat deze applicatie veel gegevens analyseert. Zo onderzoekt de app op welke muziek, op welke dagen en in welk weer je het beste loopt. Door deze gegevens door te nemen, kun je jouw trainingen nog beter plannen en uitvoeren. Meer info over de hardloopapp Pumatric vind je in de app stores.

Ervaringen met Hardloop Apps

Een vierde goede hardloopapp is Strava, maar deze is ook voor wielrenners en hikers goed te gebruiken. Strava is in principe gratis, maar er is wel een premium abonnement van ongeveer 60 euro per jaar.

Welke hardloop apps heb jij allemaal al geprobeerd? En welke hardloopapp bevalt het beste?

Plaats een reactie