Datingsite voor hardlopers Runnersdate: sportieve singles gezocht

Wil jij per sé dat je nieuwe liefde aan hardlopen doet? Dat kan; wij kwamen er vandaag achter dat er een datingsite voor hardlopers is: runnersdate.nl

datingsite voor hardlopers runnersdate

Wat is Runnersdate precies?

Naast een datingsite is Runnersdate ook een community, waar je je hardloopkennis kunt delen en hardlooptips kunt krijgen op het forum. Je kunt er een loopmaatje zoeken dat aan jouw loopeisen voldoet. Tijdens je gratis aanmeldingen krijg je een aantal (hardloop)vragen voorgeschoteld zodat men je in de juiste hardloopcategorie kan plaatsen. Het is dan makkelijker goede matches te vinden, denken we.

De slogan luidt: ”hardloopmaatje gezocht of meer’, dus je kunt er ook terecht als je al een relatie hebt en alleen een loopmaatje zoekt.

Runnersdate is er voor de die-hard hardloop crack die graag op de hoogte blijft van de laatste hardloopnieuwtjes en de wedstrijdkalender. Maar deze datingsite is ook voor de recreatieve (single) hardloper die zijn of haar trainingen liever niet alleen afwerkt. Ook de single hardloper/hardloopster die graag laagdrempelig met andere actieve singles in contact komt en een sportieve date zoekt zijn welkom.

De site bestaat nog niet zo lang, en voor de eerste 1000 aanmeldingen is er een leuke actie. Na een gratis inschrijving blijf je Lifetime VIP member, wat betekent dat je 3 maanden kosteloos van runnersdate.nl gebruik mag maken. Na die tijd betaal je 4.99 per maand, in plaats van de 7.99 euro die singles die na de 1000 aanmeldingen lid worden moeten betalen. Klinkt allemaal ingewikkeld, maar het komt er op neer dat hoe eerder je je aanmeldt, hoe goedkoper je op termijn date.

Goed om te weten

Op de site lezen we dat profielen die nep zijn of lijken van de site verwijderd worden. Zelf denken we trouwens dat het aantal fakers op een datingsite voor hardlopers lager zal liggen dan op bijvoorbeeld een Lexa of Relatieplanet. Abonnementen zijn trouwens maandelijks opzegbaar. Runnersdate organiseert zelf geen evenementen, maar je kunt natuurlijk prima met andere singles afspreken op een groot hardloopevenement.

Datingsites voor actieve singles

Voor wie hardlopen geen must is maar graag wél met actieve mannen/vrouwen date zijn er meer datingsites te vinden. Wat dacht je van dewandeldate.nl, waar je andere actieve natuurliefhebbers treft. De Wandeldate is er niet alleen voor wandelaars en fietsende singles, maar ook voor hardlopers en andere outdoor sporters. Eigenlijk voor iedereen die van het sportieve outdoor leven houdt. 25% van de leden (nu bijna 2000) loopt graag hard. Hardlopen staat in de Top 10 (op nr 7) van favoriete outdoor activiteiten van de leden. De hardlopers kunnen elkaar makkelijk opsporen en contact leggen via de Singles pagina.

Na een aanmelding kun je één-op-één contact leggen met andere leden en deelnemen aan groepswandelingen. Bezoek dewandeldate.nl

Andere datingsites voor runners

Runnersdate is niet de eerste datingsite voor hardlopers in Nederland. Jaren geleden waagde loopmaatje.nl ook een poging een online verzamelplaats voor single runners te worden. Deze datingsite heeft het echter niet gered en is al een tijdje offline. Hopelijk weet runnersdate.nl het beter te doen dan loopmaatje.nl destijds.

Een andere datingsite waar je hardlopers kunt vinden is sportpartner.nl. Hier vind je naast hardlopers ook singles die op zoek zijn naar iemand om mee te dansen, wandelen, fietsen, of tennissen. Er is een gratis proef-lidmaatschap, maar om contact te leggen met andere fitte singles heb je een premium abonnement nodig. Sportpartner.com is al sinds 2007 actief.

Vind je het inschrijven bij een datingsite speciaal voor hardlopers een brug te ver? Op ‘gewone’ datingsites als Lexa kun je ook gewoon zoeken naar single hardlopers. Klik in de zoekfunctie de hobby ‘hardlopen/rennen’ aan. Of gebruik het vrije tekstveld bij je zoekopdracht en zoek op ‘hardlopen. Simpel zat.

Ervaringen met Runnersdate.nl, dé datingsite voor hardlopers

Als er lezers zijn die al een lidmaatschap bij datingsite runnersdate hebben lezen we graag wat jouw ervaring is! Zijn er bijvoorbeeld veel leden en heb je al eens een hardloopdate gescoord? Hoe is de verdeling qua aantallen mannen en vrouwen? Wat is jouw reden om je voor deze site aan te melden en niet voor bijvoorbeeld Pepper of Parship?

Plaats een reactie