Drie tips voor je hardloopdieet

Naast goede kleding en een individueel trainingsschema is een hardloopdieet ook belangrijk om je gestelde doelen te bereiken. Goede voeding zorgt ervoor dat je altijd voldoende energie hebt tijdens het hardlopen, zowel tijdens de trainingen als op de wedstrijddag.

Een goed dieet zorgt ervoor dat je nog sterker wordt, op gewicht blijft en altijd voldoende brandstof in je tank hebt. Wij hebben drie tips voor je hoe jij je hardloopdieet kunt optimaliseren.

Energybars 

Zeker als je langere wedstrijden gaat lopen, heb je onderweg extra voeding nodig. Bijvoorbeeld als je traint voor de halve- of hele marathon, verbruik je veel energie tijdens trainingen en uiteraard ook in de wedstrijd waar je voor traint. Energybars zijn hierbij ideaal. Je voorkomt hiermee het hongergevoel en je kunt na het innemen direct beschikken over nieuwe energie. Het voordeel van deze voeding is ook dat je het gemakkelijk bij je kunt steken, je voelt het vrijwel niet tijdens het hardlopen. Verkrijgbaar bij jouw hardloop-speciaalzaak of via Duursport.nl. Bekijk hun aanbod aan energie-bars en gels.

Hou je energievoorraad tijdig op peil

De term is bij iedereen wel bekend; de hongerklop. Het moment dat je voelt dat het te laat is en je in een energiedip zit. Je komt moeilijk nog maar vooruit en op dat moment hebben eten en drinken voor die training of wedstrijd eigenlijk geen zin meer. Je bent gewoon te laat. Dit kun je voorkomen door tijdig voeding tot je te nemen.

Voordat je gaat lopen is het verstandig om brood te eten, ontbijtkoek of fruit. Natuurlijk moet je ook altijd voldoende drinken, energydrinks zijn hierbij aan te raden, je krijgt dan namelijk zowel vocht als energie binnen. Tijdens het lopen moet je er ook voor zorgen dat je tijdig voeding tot je neemt, in de vorm van energybars of energydrink. Op deze manier ben jij de hongerklop altijd voor en is het ook nog eens heerlijk hardlopen omdat je nooit tekort energie hebt.

pasta maaltijd voor hardlopen

Hardloopvoeding kan ook lekker zijn

Noten en chocolade passen prima in een dieet voor hardlopers. In noten zitten bijvoorbeeld heel veel eiwitten, hierdoor kun je jouw lichaam nog beter beschermen, ook voor je weerstand zijn (plantaardige) eiwitten uitstekend. Amandelen zijn bijvoorbeeld prima geschikt in een hardloopdieet. Pure chocolade lijkt een vreemde eend in de bijt in een hardloopdieet, maar past juist prima. Pure chocolade zorgt namelijk voor een lagere bloeddruk en vermindert ook nog eens ontstekingen.

Plaats een reactie