Hardlopen in tijden van Corona: Tips

Veel hardlopers trainen voor een wedstrijdloop en hebben hierdoor een doel voor ogen. Denk hierbij aan een halve of een hele marathon die in wedstrijdverband wordt georganiseerd. Door de uitbraak van het Coronavirus worden echter veel evenementen afgelast, waardoor voor veel hardlopers het geplande doel wegvalt. Het kan hierdoor soms best lastig zijn om toch gemotiveerd door te trainen. Toch kan dit! Wij hebben drie tips voor je om als hardloper deze Corona-tijd goed door te komen. 

Organiseer een evenement voor jezelf

Het klinkt best gek; een evenement voor jezelf organiseren. Toch kan het. Net als een gepland evenement, kun je ook voor jezelf bijvoorbeeld een halve marathon inplannen. Als de datum eenmaal in je agenda staat, kun je hierop gericht je trainingsschema afstemmen.

Net als bij een wedstrijdloop, heb je nu een doel voor ogen waar je voor kunt gaan. En als je eenmaal serieus aan het trainen bent, zul je merken dat dit prima werkt. Het is een leuk idee om tijdens de grote dag vrienden en familie te vragen om je aan te moedigen onderweg. En als je de afstand die dag hebt afgelegd, zul je merken dat de voldoening net zo groot zal zijn als tijdens een wedstrijdloop.

Of doe mee aan een Virtual Race tijdens Corona

Veel halve en hele marathons zijn vanwege Corona afgelast of verschoven naar volgend jaar. Erg vervelend voor runners die maandenlang hebben getraind voor een internationale marathon. Dit geldt ook voor de meeste kortere afstanden waar veel deelnemers aan meedoen. Veel organisaties hebben hun wedstrijd omgezet in een ‘Virtual Race’. Hopelijk is Covid-19 volgend jaar verdwenen en kunnen er weer massa-hardloopwedstrijden worden gehouden…

Maak een duidelijke planning

Juist in deze Coronatijd is het maken van een planning erg belangrijk. Door een duidelijk schema te maken met geplande trainingen, zul je zien dat het je minder moeite kost om te gaan trainen. Neem in dit schema ook de geplande afstand op en de locatie waar je wilt gaan lopen. Hiermee heb je een concrete afspraak met jezelf, dit werkt vaak goed. 

Beloon jezelf

Stel jezelf een doel en beloon jezelf als je dit doel hebt behaald. Deze beloning kan bestaan uit bijvoorbeeld nieuwe hardloopschoenen, hardloopkleding of een nieuw sporthorloge. Het doel wat je moet behalen voor deze beloning kan bijvoorbeeld een bepaalde afstand zijn die je wilt lopen. 

new york marathon ging niet door vanwege Corona
Onder andere de New York marathon ging niet door vanwege Corona

Houd de voldoening in gedachten

Het voldane gevoel achteraf wordt door veel hardlopers gezien als de ultieme beloning. Door regelmatig te denken aan dit geluksgevoel, besef je jezelf waar je het allemaal voor doet. Deze voldoening zul je zeker ook ervaren na een intensieve training. Naast deze voldoening kun je ook voldoening halen uit de beloning die je jezelf cadeau doet bij het behalen van een vooraf gesteld doel. Je zult trots zijn op het behaalde resultaat, maar zeker ook op die nieuwe hardloopschoenen of dat sporthorloge als beloning. Zo blijft hardlopen in Coronatijd ook hartstikke leuk!

Plaats een reactie