Lange duurloop? Kies de sportgel die bij jou past

Als hardloper ken je het gevoel zeker; je hebt nog wat energie nodig voor het laatste stuk! Een sportgel is de ideale manier om deze energie op dat moment te verkrijgen. Door deze gel hou je het namelijk tot het einde prima vol en voel je jezelf veel minder vermoeid. Gels koop je bij de hardloopspeciaalzaak of via Duursport.nl.

Het fijne van een sportgel is dat deze gemakkelijk mee te nemen is tijdens een training of wedstrijd. Het innemen is gemakkelijk en effectief. Sportgel is een sap die vrijwel geheel bestaat uit koolhydraten. Dit geeft je een energie boost waardoor jij dat laatste stuk prima door gaat komen!

sportgel
Verschillende smaken en merken sportgels

De werking van sportgel

Je lichaam kan veel afstanden op eigen kracht volbrengen. Maar met name als je langere afstanden loopt, bijvoorbeeld een uur of langer, zul je merken dat je lichaam op het einde van zo’n afstand energie tekortkomt. De reserves waarover het lichaam kan beschikken, raken op en je ervaart een leeg gevoel. Om deze reserves snel en effectief aan te vullen, is er sportgel. Deze sportgel stop je in je running belt, waardoor je er tijdens het hardlopen geen last van hebt.

Op het moment dat je de gel nodig hebt, heb je deze altijd voor de greep. De gel is vloeibaar en neem je gemakkelijk in. Je hoeft er niet op te kauwen, waardoor je deze binnen een paar seconden al tot je kunt nemen. Een sportgel is gemaakt om het lichaam razendsnel te voorzien van energie, na het innemen voel je de energie direct in je stromen. Ideaal om het laatste stuk van je training of wedstrijd goed mee door te komen.

Je kunt hierdoor jouw volledige afstand tot het einde aan toe fit volbrengen, precies zoals je dit voor ogen had. Daarnaast geniet je ook veel meer van het hardlopen omdat je geen dip krijgt. Tot de laatste meter geniet je van het hardlopen, de omgeving en van het publiek.

Soorten sportgels

Er zijn veel soorten sportgels verkrijgbaar. Het is verstandig om verschillende sportgels tijdens de trainingen uit te proberen. Het voordeel hiervan is dat je tijdens wedstrijden niet voor verrassingen komt te staan. Jouw lichaam reageert anders op iedere sportgel en daarom is het uittesten van verschillende soorten zeker aan te raden.

Een populair merk sportgel is SIS, dit geliefde merk is gespecialiseerd in sportvoeding, waaronder sportgels. Het merk biedt veel keuze aan smaken en samenstellingen, hierdoor is er altijd wel eentje die bij jou past. Isostar is een betrouwbaar merk met een zeer sterke reputatie die bekend staat om haar iets zachtere smaak van sportgels.

Daarnaast zijn de volgende merken ook erg geliefd: Amacx Drink / Energie Gel, BORN Final en Maxim Power Gel Drink. Welk merk jij kiest, hangt er vanaf welke het beste bij je past. Welke afstand je loopt, van welke smaak je houdt en hoeveel extra energie je tot je wilt nemen. Keuze genoeg! Gun jezelf die boost extra energie. Om ook dat laatste stuk krachtig en met plezier te kunnen volbrengen!

Webshop Duursport.nl heeft een uitgebreid assortiment aan gelletjes voor het hardlopen. Als je er veel tegelijk bestelt krijg je vaak een korting. Meer over Duursport.nl lees je via de link. Een overzicht van online hardloop-speciaalzaken vind je op deze pagina.

Wat is jouw favoriete merk energie-gel?

Plaats een reactie