Rondje Bergen: voor sfeer en een afwisselend parcours

In het najaar op zoek naar een leuke hardloopwedstrijd? Rondje Bergen wordt gehouden in oktober en is zonder twijfel één van de meest sfeervolle hardloopwedstrijden van het jaar. Daarnaast is Bergen (NH) ook nog eens prachtig kustdorp met een knus centrum, veel bos en een schitterend duingebied.

update: in 2020 slaat het Rondje Bergen een jaar over in verband met Corona.

Het parcours is zeer afwisselend, wat Rondje Bergen echt uniek maakt. De afstanden die worden gelopen zijn 5, 10 en 16,1 kilometer voor de volwassenen. Voor de jeugd staan de afstanden 1000 meter en 2000 meter op het programma.

Ideale training voor de halve marathon

De 16,1 kilometer die wordt gelopen in Bergen, is ideaal voor lopers die binnenkort een halve marathon gaan lopen. Door mee te doen aan deze afstand van Rondje Bergen, krijg je al echt het ‘halve marathon gevoel’. De 16,1 kilometer worden afgelegd in Bergen over verschillende ondergronden, met veel enthousiast publiek langs de kant. Als je deze afstand volbrengt, weet je dat je klaar bent voor de halve marathon.

Afwisseling in parcours

Het dorp Bergen kent een historisch centrum, wat ook het hart vormt van de wedstrijd. Bergen is een bekend dorp onder kunstenaars. Al eeuwen komen hier kunstenaars bijeen om de prachtige landschappen en vergezichten die in Bergen te vinden zijn, te schilderen. Als je eenmaal aan het hardlopen bent tijdens Rondje Bergen zul je verbaasd zijn over wat dit kustdorp te bieden heeft. In het centrum vind je prachtige oude gebouwen en sfeervolle huizen.

Eenmaal uit het centrum loop je door een stuk oud bos waar je de historie ervan kunt ruiken. Fraaie, oude, hoge oude bomen die veel bescherming bieden tijdens het lopen. Als het wat kouder is, of het regent, is het nog steeds fijn lopen in Bergen. Na het bos volgt het duingebied. Eindeloos veel zand en duinen. Hier is veel natuur te bewonderen zoals bijzondere soorten gras en verschillende vogels. Het parcours is afwisselend, interessant en veelzijdig. Iets wat Rondje Bergen echt uniek maakt.

Sfeervol en knus

Rondje Bergen is een kleine, knusse hardloopwedstrijd. Het heeft niet de massaliteit van Egmond aan Zee of de Groet uit Schoorl Run, wedstrijden die ook in deze regio worden gehouden. Hier vind je nog de rust, de sfeer en het saamhorigheidsgevoel die hardloopwedstrijden zo bijzonder kunnen maken. Veel vrijwilligers, een leuke sfeer en je wordt prima geholpen als je vragen hebt. En na afloop valt er ook nog veel te genieten. Je kunt nog een rondje lopen door het prachtige centrum, of wat eten in de heerlijke restaurants rond het parcours. Je kunt ook nog even naar de zee rijden, slechts vijf minuten rijden met de auto vanaf de finishplek. Kortom, Rondje Bergen is een aanrader!

De website van het Rondje Bergen is rondjebergen.nl. Heb jij al eens het Rondje Bergen gelopen? Laat ons weten wat je er van vond!

Plaats een reactie