Garmin introduceert de nieuwe Forerunner 45, 245 en 945

Nieuwe Forerunner sporthorloges van Garmin combineren stijl met techniek

Garmin bewijst met de lancering van de Forerunner 45, 245 en 945 dat ze precies aanvoelen wat de moderne sporter wil. En of je nu een liefhebber bent van moderne techniek of juist van stijl, op beide gebieden word je erg blij van deze nieuwe sporthorloges van Garmin.

Bekijk de specificaties van de nieuwe Garmin Forerunners:

garmin forerunner
Garmin Forerunners

Uiteraard zijn deze sporthorloges in de basis ontworpen om je te ondersteunen tijdens het sporten. Om je te voorzien van informatie, te stimuleren en zelfs te vermaken onderweg. Maar naast deze technische functies biedt Garmin nog veel meer met deze sporthorloges.

Doelgericht sporten

Of je nu als hardloper mee wilt doen aan een wedstrijd van tien kilometer, een halve marathon of een hele marathon, je hebt discipline nodig om ervoor te trainen. En soms heb je op het gebied van discipline net even een zetje nodig.

Een sporthorloge van Garmin geeft je dit zetje. Door vooraf doelen in te voeren, een schema op te zetten en deze bij te houden. Het geeft je houvast in je trainingen en voldoening als je de trainingen afwerkt volgens het schema.

Alle type Forerunners van Garmin zijn online te zien bij All4running.nl

Gezondheid

Als hardloper ben je al veel bezig met je gezondheid. Let je er al op wat je eet en drinkt. Als je dit nog een tandje serieuzer aan wilt pakken is het een goed idee om te gaan registreren, maar dan uiteraard wel op een eenvoudige manier.

Een manier waarbij het weinig moeite kost om bijvoorbeeld je hartslag goed te volgen. Het volgen van je hartslag geeft je een gevoel van veiligheid. Zeker in combinatie met doelgericht trainen voor bijvoorbeeld een (halve) marathon is het volgen van je hartslag echt een aanrader. Wat je wellicht ook fijn vindt, is om bij te houden hoeveel calorieën je inneemt en verbruikt. En om je gewicht goed te kunnen volgen.

Een sporthorloge van Garmin is op het gebied van het registreren van gegevens echt een aanrader. Je hebt er weinig omkijken naar en kunt op momenten wanneer het jou uitkomt de gegevens analyseren en kijken wat je nog kunt verbeteren.

Extra functies

Garmin speelt als geen ander in op de wensen van de moderne sporter. Want je wilt tijdens het hardlopen misschien ook gewoon soms lekkere muziek luisteren. En na afloop van een training je afstand en hardlooptijd delen met je vrienden op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. En als je een echte fijnproever bent kun je er zelfs voor kiezen om een model te nemen uit de nieuwe lijn sporthorloges van Garmin waarmee je ook nog zelfs kunt kunt betalen.

Garmin gaat tot het uiterste om zelfs de meest veeleisende sporthorlogeliefhebber te verwennen. En wat je ook belangrijk vindt aan een sporthorloge, binnen de volgende drie nieuwe modellen is er zeker eentje bij die bij jou past.

Forerunner 45 en Forerunner 45S

De Forerunner 45 is bij uitstek geschikt voor de beginnende sporter, maar is zeker ook geschikt voor sporters die meerdere sporten beoefenen zoals hardlopen, fietsen, cardio en yoga.

forerunner 45
Garmin Forerunner 45

Je kunt tientallen activiteitenprofielen gebruiken om je sportactiviteiten serieus aan te pakken, maar ook voor het volgen van je gezondheid is het een prima sporthorloge. Je kunt stappen meten, verbruikte calorieën en hij heeft een ingebouwde hartslagmeter.

De Forerunner heeft een kast van 42 millimeter. De Forerunner 45S is gemaakt voor de smalle polsen, met een kast van slechts 39 millimeter. In de kleuruitvoeringen paars en wit een mooi sporthorloge voor vrouwen.

De batterij van de 45-serie gaat 7 dagen mee in de smartwatch-modus en tot 13 uur in de GPS-modus. Bekijk de Garmin Forerunner 45

Forerunner 245 en Forerunner 245 Music

Aanvullend op de bovenstaande functies van de 45-lijn biedt de Forerunner 245 ook nog gepersonaliseerde trainingen en hersteladviezen. Het sporthorloge is voorzien van prestatie-bewakingsfuncties zoals VO2 max.

Dit horloge is tevens voorzien van een trainingsstatus waarbij je variabelen in kan stellen zoals de temperatuur, hersteltijd, anaerobe en trainingseffecten. De Pulse Ox sensor 4 zorgt voor extra functies op het gebied van gezondheid en meet via de pols hoeveel zuurstof er door het lichaam wordt opgenomen.

De Forerunner 245 Music heeft een opslagruimte tot wel 500 muzieknummers die afgespeeld kunnen worden via bluetooth via elke headset. Het horloge is compatible met muziekstreamdiensten als Spotify en Deezer.

De batterij van de Forerunner 245-serie gaat in de GPS-modus 25 uur mee, wanneer je actief muziek gebruikt op het sporthorloge gaat deze tot 6 uur mee. Bekijk de Garmin Forerunner 245

Forerunner 945

De Forerunner is de ‘premium smartwatch’ van Garmin. Het sporthorloge voor de gedreven hardlopers, maar zeker ook voor wedstrijdlopers en lange afstandslopers. Naast de functies van de 45-serie en de 245-serie beschikt de Forerunner 945 over Topo Europe kleurenkaarten om looproutes te maken. Maar ook over goede trainingsschema’s en hardloopdynamica via de Running Dynamics Pod of een compatible hartslagband.

Garmin Forerunner 945
Garmin Forerunner 945

Je kunt op dit sporthorloge 1000 muzieknummers in het interne geheugen opslaan. Daarnaast kunnen klanten van de Rabobank en de ING-bank ook nog eens contactloos betalen met de Forerunner 945. De batterij gaat 36 uur mee in de GPS-modus en tot 10 uur als je er ook nog muziek mee afluistert. Bekijk de Garmin Forerunner 945

Welke Garmin Forerunner te kiezen?

Weet je al welke Garmin Forerunner jij het liefste zou dragen bij het hardlopen? Zelf zou ik voor de 245 Forerunner Music gaan denk ik, als ik nu een nieuw sporthorloge zou moeten uitzoeken. Ik loop nooit met muziek maar zou dat eigenlijk wel eens willen proberen.

Mijn huidige Forerunner 620 is alleen (helaas) nog niet aan vervanging toe. Even geduld nog voor mij dus. Alle type Forerunners zijn te koop bij de online hardloopwinkel All4running.nl.

Wil je nog meer lezen over hardloophorloges? Op de pagina hardloopcentrum.nl/hardloophorloges staat nog meer uitleg over horloges.

Plaats een reactie