Wat zijn de verschillen tussen de Brooks Glycerin 16 en de Brooks Glycerin 17?

Misschien heb je al gezien dat onlangs de nieuwste Brooks Glycerin uit is gebracht. De Glycerin 17 heeft een aantal vernieuwingen gekregen. Wat deze verschillen precies zijn, lees je in deze blog.

Het bovenwerk van de Brooks Glycerin 17 heeft een update gekregen

De Brooks Glycerin 17 is een zachte schoen en door het DNA Loft foam en het mesh bovenwerk is de Glycerine geschikt voor hardlopers die veel waarde hechten aan een goede demping. Het bovenwerk heeft een update gekregen en is uitgevoerd in een strak ontwerp, zonder in te leveren op de demping van zijn voorganger.

Brooks Glycerin 17
De nieuwe Brooks Glycerin 18 schoenen voor heren en dames

Maak kennis met de interne bootie van de Brooks Glycerin 17

Het mesh bovenwerk weet precies de juiste hoeveelheid stretch te geven en sluit hierdoor mooi aan. Heb je brede of smalle voeten, dan kun je kiezen voor de Brooks Glycerin 17 Wide of de Brooks Glycerin 17 Narrow. Deze schoenen hebben een brede en smalle leest en zijn speciaal ontworpen voor lopers met brede en smalle voeten. De interne bootie van de Brooks Glycerin 17 sluit strak aan, zonder beknellend te voelen.

De hiel van de hardloopschoenen biedt voldoende ondersteuning, zodat je voeten niet gaan wrijven of glijden in de schoenen.

De verschillen tussen de Brooks Glycerin 16 en de Brooks Glycerin 17

De verschillen tussen de Brooks Glycerin 16 en de Brooks Glycerin 17 zijn tot een minimum beperkt. Er zijn geen veranderingen doorgevoerd in de algehele pasvorm, maar het verschil is terug te zien in de upper van de hardloopschoenen. Het geperforeerde patroon heeft een update gekregen en de toegevoegde OrthoLite inlegzool zorgt voor meer comfort.

Voor de Brooks Glycerin 17 is dezelfde buitenzool gebruikt als zijn voorganger. De groeven zorgen voor een natuurlijke loopstijl en het gesegmenteerde crashpad verzacht iedere landing.

Mijn ervaring met de Glycerins

Ik loop zelf al jaren op de Brooks Glycerins, vanaf de 12. Mijn eerste hardloopschoenen waren van Saucony, op zich prima maar in een hardloopwinkel heb ik me ooit de Brooks Glycerin 12 aan laten raden. De 17 heb ik zelf nog niet geprobeerd; momenteel loop ik op de 16.

De nieuwe Glycerins zijn te bestellen online, via zowel RunningDirect als All4running. In de winkel passen is natuurlijk meer aan te raden.

Plaats een reactie